REISEINFORMASJON

 

KLIMAET

i Egypt og Sinai er varmt og tørt, med 1-2 regndager i året. Ørkenklimaet gjør dagene varme og nettene svale, temperaturen kan falle så mye som 10 grader om natten.

VAKSINE OG HELSE

Ingen vaksine er påkrevet, men liker du å være på den sikre siden kan du ta gammaglobulin mot Hepatitt A og evt. vaksine mot diarè (som vel og merke ikke kan garantere deg noe). Forhør deg om dette på helsestasjonen din. Bakteriene her er veldig annerledes enn hjemme, så det er fort gjort å få litt diarè. Det går som regel over på en dag eller to. Sjansene får å få mageproblemer på de stedene vi skal, er likevel svært mye mindre enn om vi skulle oppholdt oss i større landsbyer og byer. Tabletter med melkesyrebakterier (fåes på apotek og i helsekostforretning) fungerer godt forebyggende for alle typer tarmforstyrrelser, og anbefales inntatt fra et par dager før reisen begynner.

VALUTA

Egyptiske pund selges ikke i Norge, så ta med VISA kort og/eller kontanter av norsk eller annen valuta, feks. DM eller USD. Pr. juni 2003 er kursen 1 LE = 1,5 NOK.  

LITT FAKTA OM EGYPT

Innbyggere: ca 60 mill.  
Hovedstad: Kairo (Al Qahirah). Største by i Afrika
Styreform: Republikk  
Religion: Islam

Geografisk sett tilhører Sinai Arabia, men politisk Egypt. Israel okkuperte Sinai under seksdagerskrigen i 1967, men det ble gitt tilbake til Egypt i perioden 1979 - 1982 gjennom fredsavtalen fra Camp David.  

 

Reiseleder  

  | OM SINAIOVERSIKT OVER TURER  | REISEINFO  | REISELEDER  | KONTAKT | HJEM |